torsdag 25 februari 2010

Ett nytt kort

Jag har svårt att slå mig till ro och scrappa layouter nuförtiden pga tidsbrist, men jag saknar det verkligen. Saknar min mysiga pysselhörna hemma och att sitta där på kvällarna och skapa... jag har nu flyttat (permanent känns det som) min XXL Tote till butiken men har förstås massor av grejer kvar hemma... så att sitta på två stolar är inte så bekvämt kan jag säga och att sitta i butiken de korta stunderna det går är inte att jämföra med att scrappa hemma. MEN jag har Lo projekt på G i huvudet i alla fall :)

Idag visar jag ett kort som jag gjorde med de underbara papperna från MM Vintage Findings. När jag hade monterat tagen så märkte jag att jag glömt bort att det skulle sitta en brad i hålet så jag fick hitta på en annan lösning men då hade jag redan tagit fotot.


Den vita blomman är en metaldekoration från Artoz, älskar dem, finns i vit, svart och guld. Man kan böja dem som man vill så får man en härlig 3d effekt.
Återigen blev det så att när jag tittar på det färdiga kortet så känner jag att jag kunde haft på lite mer blommor på kortets övredel men jag tyckte inte det när jag satt och gjorde kortet... jag är nog rädd för att överdekorera tror jag.
På lördag bär det iväg till Västerås på Cardstockfestival, ska bli så roligt att få möta massor av pysselfolk.
Vad ska du göra i helgen?
Nästa lördag den 6 mars fyller Scrapparazzi 3 år så har du vägarna förbi är du välkommen, det bjuds på tårta och erbjudanden :)

tisdag 23 februari 2010

Brrrrr...!

Jag har hittills varit tveksam ang nyttan att klaga över att det är vinter, det är trots allt Sverige och februarimånad och då ska det vara vinter men idag fick jag vänta 55min på buss nr74, den går var 20 min och jag väntade från kl 10.05 till kl 11 då jag hoppade på 71an, åh vad jag frööööööös, kom en halvtimme försenad till jobbet och hela kroppen känns som en enda istapp, värst är det med tår och lår (jag använder aldrig täckbyxor), så tyck synd om mig nu så blir jag säkert varmare :)


Och så vill jag visa två kort... de där gamla fula papperna tar ju aldrig slut men samtidigt känns det bra att jag håller mig till det jag bestämt, nämligen att göra slut på dem!
till det här kortet stansade jag ut en border med en MS stans och satt på rosor, tätt tätt och sen på med Pearl Maker...

Här har jag använt samma stans fast bara stansat ena sidan av papperet... men det ser ju du själv :) Jag har också använt vit tyll bakom den stora blomman.
Just nu håller jag på med ett kort där jag använder ett papper som jag älskar, men det visar jag när det är klart.

Ha en underbar tisdag! Själv ska jag sätta på mig mina varma tofflor och fleece tröja så foooort jag kommer hem ikväll...

söndag 21 februari 2010

En av mina favorit Lo

Oj så fort söndagen har gått. Idag orkade jag inte ta tag i städningen, kände mig jättetrött och illamående så jag har tagit det lugnt, med Elviras ord uttyckt har jag "latat mig" hela dagen (hon har varit hemma hos kompis och lekt) och sedan har vi spelat lite FV. Magnus håller på att göra en latte till mig och medan jag väntar på det så tänkte jag att jag skulle flytta över några alster från min gamla blogg. Den här Lo'n är en av mina favoriter (av dem jag gjort), jag tycker mycket om bilderna, de är tagna några dagar innan Elvira blev kortklippt. Papperet och chipboard bokstäverna är från Cosmo Cricket, också en personlig favorit.




Cosmo Cricket har ju jättefina jounalingcards och därifrån kommer Adore-rutan som jag satt några blinghjärtan på.
Jag måste erkänna att jag är dålig på att ta tag i fotoframkallning, har hur många bilder som helst, alla här hemma har en egen kamera och fotar så det blir en hel del foton, men när det kommer till framkallningen så är det lite dött tyvärr. Ibland gör jag ett ryck och framkallar många på en gång men det hade varit bättre om jag istället görde det lite oftare. Att skriva ut är inget alternativ för mig, föredrar framkallning!
Hur gör du? Skriva ut eller framkalla? Hur ofta? Favorit framkallningsställe?
Ha en fortsatt trevlig söndag, nu ska jag avnjuta min goda caffe latte och facebooka lite :)

torsdag 18 februari 2010

Jag kom på en sak...

Jo, jag kom på en sak nu när jag kommit igång med operation A (se inlägget innan om du undrar vad jag menar)... det gäller nu för mig att använda BÅDE gamla och nya papper annars finns det risk att de nya blir gamla när jag är klar med de gamla...
Mitt strategi just nu är att inte blanda gamla och nya papper utan prioritera de gamla och se till att lagret börja minska...

Idag visar jag 2 nya kort, varav det första är gjort med samma papper som kortet jag visade igår, som jag sa så räckte 2 papper till 6 kort. Jag försöker ju så klart att inte göra korten likadana. På det första kortet har jag även använt andra saker som legat ett tag, som blomöljetterna samt paljetthjärtat och det lilla lövet.
Jag kan lugnt säga att det här kortet är INTE jag!



Det här kortet är däremot mera jag :) Här har jag använt papper från MM Vintage Findings, jag kommer att visa fler kort gjorda med papper från den serien, älskar den :). Har även använt magic mesh, spets och en blomma i metal. Hydrangeor älskar jag bara... Det här kortet är utan text som ni kanske märker, då blir det inte så uppstyrt vad man kan använda det till...

Jag blir glad av era kommentarer, det är verkligen trevligt att veta vilka det är som tassar omkring här samt att jag också får chans att hälsa på hos er :)

Ha det bra :)

Zornitsa

onsdag 17 februari 2010

Två nya kort med tre gamla papper :)

Nu har jag påbörjat operation A (=Användning av papper jag inte visste jag hade) dvs papper som jag köpt för bra länge sedan men aldrig använt. Jag måste se till att det börja minska i pappershyllorna hemma (känns som omöjlig uppgift men första stegen är tagna). Jag gör så här, tar fram en valfri mapp med papper, öppnar den och väljer minst två papper som går att kombinera och sen gör jag kort av dem tills papperna är slut. Jag vet att vi är mååååååånga som har enorma mängder av papper men undrar om det bara är jag som är dålig på att använda dem. Tro mig eller ej men när jag påbörjade operation A så hittade jag massor med papper som jag inte visste att jag hade och dessutom inte förstod varför jag köpt dem för idag gillar jag dem inte... som t ex de här två rosa papperna på det första kortet... kommer från BG, har antagligen köpt dem för att jag tyckt om dem (eller REA kanske?) men när jag "hittade" dem i min mapp tyckte jag att dem var ganska fula... nåja, två papper räckte til ca 6 kort så nu är de papperna borta. Chipboarden med flickan kommer från en korttidning, älskar dem och gissa vad glad jag blev när jag såg att en tjej på SS ville sälja sina, det är ca 20 st i en förp.

Som omväxling till de rosa papperna tog jag även fram ett blått och har gjort slut på det med... De vackra blommorna är stickers från Penny Black, väldigt bra alternativ när man inte vill stämpla och färglägga


... så nu har min papperssamling minskat med 3 papper.... jag känner mig duktig som börjat knapra på mitt lager... har si så där bara flera tusen kvar :)
Är du bra på att använda papperna du köper? Har du några tips dela GÄRNA med dig :)


Onsdagens Tips & Trix i Scrapparazzis blogg hittar du HÄR

Kram från mig och på återseende :)
Zornitsa

söndag 14 februari 2010

Ljuva söndag!

Jag både älskar och inte älskar söndagar. Söndagen är min enda lediga veckodag, jag älskar den för att jag får vara med familjen, mest med Elvira, det har liksom blivit "vår" dag och den är helig, vi umgås verkligen, kan gå omkring i pyjamas och nattlinne ända fram till sen eftermiddag, vi har också olika pysselprojekt på gång. Sambon passar på att åka längdskidor ett par timmar (efter att jag fått min efterlängtade sovmorgon). Anledningen till att jag inte älskar söndagar är då för att allt som jag inte hunnit med under veckan ska hända på en och samma dag (för det är den enda dagen jag är hemma, jobbar mån - lör som ni vet), handla, tvätta, laga mat och städa... Det är verkligen skillnad att vara ledig lördag och söndag än bara söndag.

Idag efter frukost och Bollibompa spelade jag och Elvira Alfapet och hon vann med 12 - 7
Sen gjorde jag en annan sak som tog exakt 3 tim 15 min... och som jag borde gjort redan förra söndagen fast helst söndagen innan den... Jag har STÄDAT Elviras rum. Hennes rum tar lika lång tid att städa som resten av hemmet! Hon har för mycket saker, hon tycker inte ens om att vara på sitt rum och leka. Försökte distrahera henne ett antal gånger så att jag kunde slänga en massa grejer, 3 påsar blev det den här gången + 3 kassar som ska ner i källaren. Jag tänkte att det är bra att ha FÖRE och EFTER bilder...

FÖRE:


I papperspåsarna låg allt möjligt, hittade flera oöppnade presenter från henens 5 årskalas (som var i november!!) + saker hon gjort på förskolan som vi helt enkelt inte vet var vi ska förvara...


EFTER:

Ser ni förresten de ryska dockorna ovanför sängen? Jag hade placerat dem i perfekt ordning, rakt och fint... Sen hade Elvira tagit ner dem och satt upp dem på sitt sätt... Jag lät det var men jag skulle aldrig göra det när hennes stora syster var liten, då skulle allting vara perfekt... Jag har förändrats :)
Nu finns det t o m ledig plats i hyllorna, jag ska ta itu med de två stora lådorna under sängen, fulla med pysselgrejer och pärlor... fast det får bli en annan söndag.

Kommer ni ihåg påsen som jag hade altrat och som skulle ges bort?

Den gavs bort ikväll då vi firade Saras 19 årsdag. Dessa produkter låg i påsen:

På kvällen åkte vi till Hammarby Sjöstad för att äta middag på en mysig restaurang men där var det fullt så vi åkte till restaurang Voltaire här i Sickla och maten där var väldigt god så vi är nöjda :)
Så så har min söndag varit.... hur har din helg varit?
Kram
Zornitsa









lördag 13 februari 2010

Alla Hjärtans dag kort




Det här kortet tyckte jag inte om när det blev klart... det är något med det mönstrade papperet i bakgrunden som stör mig, förstår inte varför och har köpt det... Och så ångrade jag valet av färg på organzabandet men jag orkade inte byta till ett annan färg. Men det hör väl till... man blir inte nöjd med allt man gör, tänk så tråkigt det hade varit om det var så.

Papperet som ser ut som kortlek är från MM Love Struck serien och heter Foiled Card

Har ni köpt och använt det papperet ge mig gärna tips på vad man kan göra med det, jag tycker att det var ganska svårt att använda det om man inte klipper ut det i mindre bitar...



Biljetten har jag skrivit ut från Miss CutiePie, det finns fler biljetter att skriva ut och alla är så underbara.


Ett annat kort som jag utmanade mig själv att göra ska jag strax visa i Scrapparazzis blogg

Häng med dit :)


Idag är det en stor dag i vår familj, världens bästa stora syster fyller 19 år... helt otroligt vad tiden går fooooort... så för exakt 19 år sedan låg jag på BB i Visby med en nyfödd Sara i famnen.



All min kärlek till dig älskade dotter :)
Och trevlig helg på er!

torsdag 11 februari 2010

Inget undantag här inte...

... det råder Alla hjärtans Dag feber i bloggvärlden just nu så jag tänkte också visa två kort på samma tema :)



Det är två stafflikort som jag gjorde nyligen. Jag har en tendens att tycka att saker och ting ser krångliga ut att göra men om jag får se när någon annan gör det live så kan jag ofta bli förvånad över att det inte alls var så komplicerat som jag först trodde... Det var Ulwa som visade hur man gör och jag kan säga att det inte alls är svårt utan snarare vansinnigt roligt att göra. I Scrapparazzis blogg finns en tutorial på hur man gör dessa kort.



Det röda hjärtat har jag stansat ut och embossat med Cuttlebugen, stämparna på båda korten fick jag låna av Maiden, tack för lånet :) Blommorna är från Prima.







På det andra kortet har använt Pearl Maker och spets. De små blinghjärtanen har jag haft länge i min låda, de är tyvärr inte självhäftande så det var pilligt att limma fast dem. Tack och lov att denna underbara produkt finns, älskar glue line jag som älskar att använda spets och band på kort och Lo.

På det andra kortet har jag satt fast hjärtanen med Glue Dots, också en älskad favorit hos mig :)




I Scrapparazzis blogg ska jag strax blogga en påse som jag altrat, också Alla Hjärtans dag tema på den, så vill du se den är du välkommen dit :)



Tack för mig för den här gången, syns snart igen :)

Ha en underbar torsdag :)

måndag 8 februari 2010

Vilse i morfars trädgård


Då inviger jag bloggen med att visa min senaste Lo som jag påbörjade på Scrapparazzis scrapträff den 30 jan men gjorde klart några dagar senare (ska jag nämna att flera av träffdeltagarna skrattade högt när jag sa att den här träffen ska jag göra 4 Lo...) Nåja, jag är en låååååångsam scrappare och kortmakere men det är inget som stör mig utan tvärtom, jag njuter av processen :)

Fotona är tagna när vi var i Bulgarien år 2007, hemma hos mina föräldrar. Elvira stads barn som hon är tyckte det var underbart att få plocka aprikoser, plommon andra frukter direkt från trädet, meloner och annat gott från jorden... att leka utomhus hela dagarna var inte heller så dumt.



I blomrankan har jag satt fast några extra rosor.



Och äntligen kom bokstäverna som ser ut som blommor till användning




Tagen har jag gjort av mönstrat papper. Vill minnas att papperna är från MME, köpta på någon mässa för ett bra tag sedan (men allt kommer til användning förr- eller senare... i mitt fall brukar det alltid vara senare).



De cremfärgade chipboard bokstäverna är från Comso Cricket... så fina tycker jag och självhäftande dessutom. Biljetten med rosen har jag skrivit ut från den här bloggen Jag har skrivit ut dem på ett gult CC.


Ja, det var allt för den här gången. Har flera kort och Lo att visa så kom och hälsa på snart igen.

Ni som länkar till mig från era bloggar, glöm inte att ändra länk. Jag är inte klar med länkarna i min nya blogg än men jag jobbar på det :)

Ha det bra :)
Zornitsa

tisdag 2 februari 2010

Bloggbyte

Nytt år Ny blogg :) Nej skämt å sido, jag har inte trivts så bra med blogg.se, så jag tänkte att jag ska ge blogspot en chans. Det verkar som att den är bättre på flera sätt, lättare att göra den mer personlig, lägga till saker, ändra etc etc.
Bloggen är under uppbyggnad men jag smygstartar ändå. Tips och råd om bloggens funktioner tas tacksamt emot :)

Hälsningar
Zornitsa