söndag 28 mars 2010

söndag...

Hade tänkt gå på bio med Elvira men alla tänkbara barnfilmer började mellan 11.30 - 12. Helt absurd att hinna... så det fick bli Skapande Fritid i Dieselverkstan som började kl 13. det var keramik idag och det var verkligen roligt för Elvira, hon hann göra 4 st föremål, ett hjärta, en snögubbe, ett löv och en fin skål... jag lät henne göra allt precis som hon ville och hjälpte bara till när hon själv bad om hjälp. Bredvid oss satt en kille med sin mormor/farmor och hon hade åsikter om allt och sa exakt hur han skulle göra och dessutom tog över och gjorde det mesta själv... jag tyckte lite synd om pojken men så kände jag igen mig själv för lite så var jag när Sara var liten... mer inriktad på resultatet, att det måste vara snyggt och bra och perfekt. Nu tycker jag att det är självklart att det är viktigt att låta barnen göra det på sitt eget sätt... då kväver man inte deras kreativitet. Så nu för tiden gör det ingenting att lussebullarna, pepparkakorna m m inte blir helt perfekta, de blir fina ändå :)

Efter keramiken ville Elvira gå och äta på Donken men hon ändrade sig på vägen dit och ville ha pizza istället. Så då gick vi och åt pizza i Sickla. Sen gick vi och åt god glass på Tartine i Sickla... svenska jordgubbar- och chokladsmak valde Elvira. Och sen gick vi hem :)

Nu är hon ute med sin pappa och lär sig cykla på sin nya fina rosa cykel.
Och nu ser jag att kl redan är 17.26... fort har denna dagen gått.

lördag 13 mars 2010

Här är de två sista korten från min egen utmaning mot mig själv att göra mig av med gamla papper. Det känns bra :) Hur går det för er på den punkten vill jag gärna veta?

Det här kortet har jag gjort med penny Black stickers (blomman), kanten har jag klippt med mönstersax Victorian. Penny Black stickers håller väldigt högt kvalité och ser faktiskt ut som att man har stämplat och färglagt.

Jag tycker att den här veckan har gått väldigt fort, det har märkts att vädret varit trevligare och dessutom så är det liiiite ljusare nu när jag ska hem från jobbet. Våren känns i luften och den känslan är underbar och bortsett från att jag nu måste börja ta min Loratadin mot allergin så är livet på topp :)
Ha en trevlig helg :)

söndag 7 mars 2010

Mysigt besök...

Denna söndag har verkligen varit lugn, avkopplande, trevlig och mysig...
Efter en väldigt god (och sen) frukost som bestod av kaffe, DN och resterna av denna fick jag med mig mina två döttrar på ett besök i bokhandeln, den stora på Mäster Samuelsagata som vi nuförtiden inte så ofta åker till då vi har en bokhandel här i Sickla Köpkvarter men den är mindre...
Alla skulle få välja några böcker var och jag förberedde mig mentalt att försöka att inte ha för många åsikter kring Elviras val som jag tänkte kunde bli i princip vad som helst. Men jag måste säga att jag är jättenöjd med hennes val med tanke på att hon är 5 år. Dessa böcker valde hon alldeles själv

bilderna är väldigt suddiga (som ni säkert själva märker) men jag har tagit dem med Saras kamera som jag inte är vän med. Att Elvira valde en bok om jorden förvånade med mig lite och kunde inte låta bli att fråga "Vill du verkligen ha den här boken?" och svaret var "Ja, jag tycker om fakta böcker och jag tycker om att lära mig saker"... ja, då är det bara att lägga ner boken i korgen. boken "Kom in i huset - så funkar det" vänder sig tilllite äldre barn men den verkar bra som en bok att läsa tillsammans, den förklarar diverse saker som t ex hur vi får vatten i kranen, värme i hemmet, hur en dammsugare fungerar etc. Den fjärde boken som E valde visade sig att vi glömt kvar i bokhandlen, det var en bok med CD om dalmatinerna. Så nu får vi gå till Sickla någon dag och se om den finns där.

Här är mitt val av bok, jag har inte läst Gavaldas förra bok som blivit så uppmärksammad, har du läst den lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte... Jag tycker att själva titeln Lyckan är en sällsam fågel är väldigt spännande och jag ser fram emot att få börja läsa boken.
Dessa fyra böcker valde äldsta dottern...
och dessa två bad sambon mig köpa åt honom...
Vi gjorde ett avbrott för att fika, de har ett café där, varje gång jag fikar där tänkter jag att det här är sista gången jag fikar där men så är jag inte så förtjust i Wayne's Coffee. Jag tycker att Akademibokhandeln förtjänar ett bättre och mysigare fik.
Nu är middagen klar och den ska intas med ett gott glas vin.
Hur har din söndag varit?




tisdag 2 mars 2010

Kort igen

Jag är jättesugen på att scappa Lo men kan fortfarande inte komma till ro, jag förstår verkligen inte hur jag ska hitta en liten lucka i tillvaron som jag kan skriva "scraptid" på... Finns det någon mer än jag som har svårt att hitta egen scraptid? Vad har ni för tips? Jag är faktiskt helt slut när jag kommer hem på kvällarna och dessutom så är jag morgontrött så gå upp kl 6 för att scrappa är tyvärr inget alternativ... Kanske blir det lättare när Elvira blir äldre och vill hitta på egna saker.
Om det här kortet finns inte så mycket att säga... borden är gjort med en MS stans. Det finns bara ett enda kort kvar att visa med dessa hemska papper...
Ha en bra dag :)