söndag 26 september 2010

Godiståg och jordgubbstårta...

Hej hej, jag inser verkligen att jag inte hinner blogga, har en hel del att visa men får ofta prioritera annat än bloggandet.
För några veckor sedan satt jag och Elvira en hel söndagseftermiddag och gjorde det här godiståget (mall finns i Magnolia Inks höstnummer). Vi har inte följt mallen slavisk utan Elvira har fått välja stämplar, papper och färg! Själv tyckte jag att det t o m blev finare med vagnar i olika färger (i tidningen hade de gjort tåget i grönt cc)

Ni som känner mig lite mer vet att jag inte är någon fan av Magnolia stämplarna men jag råkade faktiskt ha flera stycken som passade att ha i tåget (de har ju en del stämplar som jag tycker är fina även om jag själv brukar välja andra stämplar).
Återigen fick Elvira välja stämplar och hon har också färglagt alla med mina Promarkerpennor. Jag har gjort alla vagnarna och satt ihop dem med floss. Även om det tog flera timmar så tycker jag att det var det värt, vi hade trevligt under tiden och Elviras tålamod räckte nästan ända fram... hon är ju trots allt "bara" 5,5. Sedan fyllde vi tåget med godis... men som sagt det här godiståget gjorde vi för några veckor sedan så godiset är uppätet...


Här är Elviras allra första layout. Hon fick välja fritt bland mina scrapgrejer (efter att hon valt ett foto)


jag fick hjälpa till lite med stavningen men annars har hon scrappat helt själv. Det verkade som att magic mesh är hennes grej... jag har en stor plastlåda full med magic mesh i alla möjliga färger... det gillade Elvira.


vi har det väldigt mysigt på söndagar... det är mi enda lediga veckodag och då har vi "söndagsklubben", det blir mest pyssel men även bak, matlagning och som idag ett biobesök. Om Elvira fick välja så skulle vi börja pyssla så fort hon har vaknat men hon accepterar att jag först vill få i mig kaffe och läsa DN... Vi kan sitta bredvid varandra i min pysselvrå och det är mkt bättre än att sitta i köket som vi gjorde förut, då fick jag springa fram och tillbaka med saker hela tiden så det är mycket bättre nu när vi kan sitta där allt finns :)

Efter bion gjorde Elvira en jordgubbstårta. Hon fick en bok för ett tag sedan med enkla bakverk för barn, vi har tänkt "beta av" hela boken (söndagsklubben heheheh) så idag valde hon tårtan. Enligt boken skulle man baka tårtbottnen själv men det skulle inte vi hinna med så vi köpte färdiga.


Jordgubbar doppade i smältchoklad fanns också med i boken så det fick bli två recept idag.

Själv har jag gjort en exploding box som jag gav i present till min äldsta dotter (hon opererade foten förra veckan så jag ville gärna ge henne något). I boxen la jag ett presentkort på ett par skor och ett presentkort på en restaurangmiddag, bara vi två :) Boxen var jättekul att göra, 20 st små bilder fick plats, jag ska fota den och visa den här. Och har också börjat på en layout, snart klar med den men har kört fast lite så jag har tagit en liten paus från den.
Det var allt för idag, ha det bäst!!
Zornitsa