tisdag 3 augusti 2010

Mitt första evighetskort

Hej hej,
för ett tag sedan visade gäst DT Cathrine i Scrapparazzis blogg en tutorials (som hon hittat på YouTube) på evighetskort (länk direkt till hennes inlägg hittar du i slutet av detta inlägg).
Jag blev jättesugen på att testa... sagt OCH gjort (ofta stannar jag vid "sagt", särskilt om en beskrivning verkar krånglig eller innehåller för många siffror och mått). Jag följde instruktionerna... och jag måste säga att evighetskort är jätteroliga att göra. Jag gjorde ett fel i början så jag fick ta nya papper och börja om... men annars var det hur enkelt som helst (ja, det ÄR sant). Felet jag gjorde var att jag hade fel mått på mina fyra st papper man har som grund, jag hade inte uppfattat att hon som spelat in videon sa någonting om vilken storlek papperna skulle ha så jag trodde att det gick bra med vilket mått som helst bara de fyra bitarna var lika stora... men det visade sig (var tvungen att göra en lite uträkning) att papperet ändå skulle ha ett visst mått. Det som jag har använt till det kortet jag visar här är 2 cardstock som är 6" var. Sedan har jag delat varje cardstock exakt i mitten och då har jag fått de 4 lika bitarna som behövs... varje bit som jag har använt har ett mått på 3" x 6".
Så här blev framsidan på kortet:
Det blommiga papperet har jag haft lääänge så nu kom det till användning, det prickiga papperet köpte jag på mässan i Leksand men då jag köpte fler prickiga så minns jag inte om det var Melissa Francess eller något annat märke. När man öppnar kortet "första varvet" så ser det ut så här:
Jag har tänkt att man kan skriva en hälsnig på det enfärgade papperet.
Man fortsätter att "öppna" (eller om man ska säga bläddra kanske) kortet och så här ser de andra sidorna ut:... och så tillbaka till början:

min yngsta dotter som är 5,5 blev väldigt fascinerad av det här kortet, hon bläddrade i det om och om igen och eftersom hon inte kunde komma ihåg att det hette Evighetskort sa hon gång på gång... "Det här är kortet som aldrig tar slut" :) Självklart gjorde jag ett kort till henne också, fast jag gjorde bara själva stommen så fick hon dekorera sitt kort som hon ville... hon valde två olika färger på cardstocken och det blev också jätte bra.
Jag kommer garanterad att göra fler evighetskort :)
Blev du inspirerad och lite sugen på att göra ett eget kort... klicka på följande länk så kommer du till Cathrines inlägg med klipp från YouTube. Lycka till! Dela gärna med dig av dina erfarenheter och har du använt annat storlek på papper så lämna gärna en kommentar och tipsa!

http://scrapparazzisblogg.blogspot.com/2010/07/vik-ett-evighetskort.html#links
Nu ska jag titta på blodig thriller på tv4... eller börja titta rättare sagt för filmen slutar 0.45 och då har jag antagligen redan somnat, vi har en jätte skön soffa... hehehe

5 kommentarer:

 1. Superfint! Jag har åxå en viss tendens att stanna vid "sagt"... ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Wow, super fint. Måste också testa, nå tag...

  SvaraRadera
 3. Oj så fint!!!! Jag har aldrig testat men jag är så rackarns "lat" och orkar sällan göra så krångliga kort! MEN de är verklien fina! Kram!

  SvaraRadera
 4. Cornelia/Sorken5 augusti 2010 12:46

  Ooh så fint!!! Gillar hur du har gjort med smårutorna. Jag föll också för evighetskorten. Kul att göra och kul att titta i. Och de är inte alls krångliga att göra!

  SvaraRadera
 5. Va gulligt kort! Försökte mig på ett evighetskort igen efter att ha fått ispiration från detta. Denna gången gick det att öppna :)

  SvaraRadera