söndag 10 oktober 2010

Explodingbox och hembakat

Igår hade vi middagsgäster så det var bara att skynda iväg och handla direkt efter jobbet och sedan hem och fixa lite... en timme hade vi innan gästerna skulle komma. M gjorde fiskgryta och jag gjorde aiolin (ingen fiskgryta utan aioli!). Som tur är ringde gästerna och sa att de var en halvtimme försenade... den halvtimmen behövdes kan jag lova! Men vi hann och allt var klart precis när de ringde på dörren... skönt. Sedan var det bara att äta och dricka gott och njuta av kvällen...
Idag fotade jag explodingboxen som jag hade lovat att visa... jag vill jättegärna göra fler men jag har väldigt ont om framkallade foton, jag är urusel på att framkalla men jag får väl ta mig i kragen och göra det, har tänkt testa Crimson som så många har rekommenderat.
Här är boxen när en är "stängd"
Jag valde att göra den väldigt enkel, dels så finns det inget utrymme för en massa dekorationer och så ville jag att den skulle bli klar till en vis dag eftersom Sara hade opererat foten och boxen var tänkt som en liten uppmuntrignspresent.
Jag har använt 20 st foton och jag har blandat foton från bäbisåldern fram till idag och också tänkt på att det ska vara foton på mig och Sara, på Sara och Elvira, familjen, morfar etc... Eftersom rutorna längs in är minst så gäller det att gå genom alla foton och tänka noga vilka passar att ha längst in och vilka är något större som man kan ha längst ut.
En del foton gick inte att skära ner så att hela fotot fick plats så då gällde det att vara kreativ... då gjorde jag två st foton av ett. Det ser ni t ex i fotot här nedan där Sara skär lök... jag ville ha med den bilden eftersom vi skrattade så mycket när vi skulle laga mat en kväll i vår semesterlägenhet och Sara satte på sig "snorkelglasögonen" för att slippa tårarna hon alltid fäller när hon skalar och hackar lök... ett roligt minne alltså. Och eftersom fotot var för stort så klippte jag det i två delar, tog bort mittendelen och fick två lagom stora delar som fick plats i rutan.

Innanför la jag också två egengjorda presentkort, en på skor (hon hade ju opererat foten så nya skor var välkommet) och en på en restaurangmiddag för bara mig och Sara... mysigt mysigt!
Sara blev jätteglad och Elvira så att hon också vill ha en sådan "låda"...
Idag har det inte blivit något pyssel (än), jag och Elvira har bakat grahamsbullar och vi har även lagat en korvgryta (hon fick skära korven, potatisen och paprikan). Hon är så stolt eftersom hon får använda den riktiga kökskniven...

Bullarna blev jättegoda och vi åt några medan de var varma med smör och fetaost på... mums!


Nu är klockan bara 16.17 så det finns mera att hinna med denna underbara söndag :) Men först en välförtjänt kopp gott starkt kaffe.... Sedan blir det scrap ett par timmar...
Ha det gott!

7 kommentarer:

 1. Det såg gott ut..nybakta med smör..mmmuumms...duktig tjej du har..
  Kram på er båda // Inga

  SvaraRadera
 2. Superfin box! Å bullarna ser jättegoda ut! Hoppas att du hunnit mysa ordentligt med familjen!!

  Erik blev superglad för presenten å vi har spelat flera gånger! Tack igen!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättefin box du har gjort. Jag förstår den blev uppskattad.lite pill med att få dit alla foton , men fint blev det. Sedan ser bullarna jättegoda ut, mumsigt. Ha en bra vecka. Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Oh, it's totally cute!!! Completely love it :D

  SvaraRadera
 5. Cornelia/Sorken13 oktober 2010 21:27

  NU har jag tittat på din box! Jättefin! Blir så avundsjuk på dig som har så fina tjejer att scrappa om. Plus att de bakar åt dig!

  SvaraRadera
 6. Instämmer med föregående talare; dvs BOXEN BLEV SUPERFIN!!!

  Jag förstår att Elvira också vill ha en...

  Kan man beställa kanske...?

  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Åhhh, boxen var verkligen superfin Zornitsa! En sådan måste jag också göra någon gång till någon.

  SvaraRadera