söndag 7 mars 2010

Mysigt besök...

Denna söndag har verkligen varit lugn, avkopplande, trevlig och mysig...
Efter en väldigt god (och sen) frukost som bestod av kaffe, DN och resterna av denna fick jag med mig mina två döttrar på ett besök i bokhandeln, den stora på Mäster Samuelsagata som vi nuförtiden inte så ofta åker till då vi har en bokhandel här i Sickla Köpkvarter men den är mindre...
Alla skulle få välja några böcker var och jag förberedde mig mentalt att försöka att inte ha för många åsikter kring Elviras val som jag tänkte kunde bli i princip vad som helst. Men jag måste säga att jag är jättenöjd med hennes val med tanke på att hon är 5 år. Dessa böcker valde hon alldeles själv

bilderna är väldigt suddiga (som ni säkert själva märker) men jag har tagit dem med Saras kamera som jag inte är vän med. Att Elvira valde en bok om jorden förvånade med mig lite och kunde inte låta bli att fråga "Vill du verkligen ha den här boken?" och svaret var "Ja, jag tycker om fakta böcker och jag tycker om att lära mig saker"... ja, då är det bara att lägga ner boken i korgen. boken "Kom in i huset - så funkar det" vänder sig tilllite äldre barn men den verkar bra som en bok att läsa tillsammans, den förklarar diverse saker som t ex hur vi får vatten i kranen, värme i hemmet, hur en dammsugare fungerar etc. Den fjärde boken som E valde visade sig att vi glömt kvar i bokhandlen, det var en bok med CD om dalmatinerna. Så nu får vi gå till Sickla någon dag och se om den finns där.

Här är mitt val av bok, jag har inte läst Gavaldas förra bok som blivit så uppmärksammad, har du läst den lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte... Jag tycker att själva titeln Lyckan är en sällsam fågel är väldigt spännande och jag ser fram emot att få börja läsa boken.
Dessa fyra böcker valde äldsta dottern...
och dessa två bad sambon mig köpa åt honom...
Vi gjorde ett avbrott för att fika, de har ett café där, varje gång jag fikar där tänkter jag att det här är sista gången jag fikar där men så är jag inte så förtjust i Wayne's Coffee. Jag tycker att Akademibokhandeln förtjänar ett bättre och mysigare fik.
Nu är middagen klar och den ska intas med ett gott glas vin.
Hur har din söndag varit?
2 kommentarer:

  1. Älskar också böcker, men har inte läst någon av dom där! Min söndag har bestått av städning och pyssel :)

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar dag ni verkar ha haft!!:) Vad kul för dina döttrar att få gå till bokhandeln och välja böcker...vi lånar mest på biblioteket men det är kul det med!:))

    Kram
    Helen

    SvaraRadera