söndag 14 februari 2010

Ljuva söndag!

Jag både älskar och inte älskar söndagar. Söndagen är min enda lediga veckodag, jag älskar den för att jag får vara med familjen, mest med Elvira, det har liksom blivit "vår" dag och den är helig, vi umgås verkligen, kan gå omkring i pyjamas och nattlinne ända fram till sen eftermiddag, vi har också olika pysselprojekt på gång. Sambon passar på att åka längdskidor ett par timmar (efter att jag fått min efterlängtade sovmorgon). Anledningen till att jag inte älskar söndagar är då för att allt som jag inte hunnit med under veckan ska hända på en och samma dag (för det är den enda dagen jag är hemma, jobbar mån - lör som ni vet), handla, tvätta, laga mat och städa... Det är verkligen skillnad att vara ledig lördag och söndag än bara söndag.

Idag efter frukost och Bollibompa spelade jag och Elvira Alfapet och hon vann med 12 - 7
Sen gjorde jag en annan sak som tog exakt 3 tim 15 min... och som jag borde gjort redan förra söndagen fast helst söndagen innan den... Jag har STÄDAT Elviras rum. Hennes rum tar lika lång tid att städa som resten av hemmet! Hon har för mycket saker, hon tycker inte ens om att vara på sitt rum och leka. Försökte distrahera henne ett antal gånger så att jag kunde slänga en massa grejer, 3 påsar blev det den här gången + 3 kassar som ska ner i källaren. Jag tänkte att det är bra att ha FÖRE och EFTER bilder...

FÖRE:


I papperspåsarna låg allt möjligt, hittade flera oöppnade presenter från henens 5 årskalas (som var i november!!) + saker hon gjort på förskolan som vi helt enkelt inte vet var vi ska förvara...


EFTER:

Ser ni förresten de ryska dockorna ovanför sängen? Jag hade placerat dem i perfekt ordning, rakt och fint... Sen hade Elvira tagit ner dem och satt upp dem på sitt sätt... Jag lät det var men jag skulle aldrig göra det när hennes stora syster var liten, då skulle allting vara perfekt... Jag har förändrats :)
Nu finns det t o m ledig plats i hyllorna, jag ska ta itu med de två stora lådorna under sängen, fulla med pysselgrejer och pärlor... fast det får bli en annan söndag.

Kommer ni ihåg påsen som jag hade altrat och som skulle ges bort?

Den gavs bort ikväll då vi firade Saras 19 årsdag. Dessa produkter låg i påsen:

På kvällen åkte vi till Hammarby Sjöstad för att äta middag på en mysig restaurang men där var det fullt så vi åkte till restaurang Voltaire här i Sickla och maten där var väldigt god så vi är nöjda :)
Så så har min söndag varit.... hur har din helg varit?
Kram
Zornitsa

6 kommentarer:

 1. Visst är det underbart när man har städat klart... har också städat idag i de yngstas rum... en hel kasse med teckningar fick åka.... Behöver rensa mera... men som sagt, det ska man ha lite tid för också...
  Vad härligt ni verkar ha haft det, mysigt med födelsedagsmiddag... jag har scrappat igår i alla fall... lite grann... ida´g hade hag TÄNKT att göra det men hann inte mer än att plocka fram lite papper bara.... De får väl ligga kvar tills imorgon!
  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 2. Jag känner precis som du ALLT ska tiden räcka till på på helgen och du som bara har _en_ dag ledigt i veckan så blir det än mer så. Låter ändå som du kan ta det lugnt på förmiddagarna iaf, skrota och mysa med Elvira. Kul att få läsa om din vardag. Kram!

  SvaraRadera
 3. Känner igen barn rummet... ;). Så ser min dotters rum ut ganska så precis.... JÄMT...*suck*. Min helg har varit så skojjig. Jag o makens kusiin har gjort bröllops inbjudningar, tackkort och program... SAmmanlagt så blev det 140(!!) st... =). O sen scrappade vi lite vanligt åxå. Hon måste ha det infött för hon gjorde fin fina saker! O jag passade på att göra lite alster till en CC som var.

  Längtar till din träff!

  Kraaaam

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket skillnad det blev i rummet. Jag tror på att rensa ut och slänga/ge bort. Det finns alldeles för mycket saker här i världen;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken skillnad det vart i rummet. Det är skönt att ta tag i sånt där gammalt som legat...
  Det låter som ni fick en bra dag ihop ändå. :-) Själv hade jag ett födelsedagsbarn att ta hand om.

  SvaraRadera
 6. Oj, vilket mysigt rum det blev när du var klar!!
  Fantastiskt bra jobb!! Jag är imponerad :)
  Kul med födelsedag med!
  Hoppas att jag snart får ihop det att komma på en av dina träffar!!

  SvaraRadera