onsdag 17 februari 2010

Två nya kort med tre gamla papper :)

Nu har jag påbörjat operation A (=Användning av papper jag inte visste jag hade) dvs papper som jag köpt för bra länge sedan men aldrig använt. Jag måste se till att det börja minska i pappershyllorna hemma (känns som omöjlig uppgift men första stegen är tagna). Jag gör så här, tar fram en valfri mapp med papper, öppnar den och väljer minst två papper som går att kombinera och sen gör jag kort av dem tills papperna är slut. Jag vet att vi är mååååååånga som har enorma mängder av papper men undrar om det bara är jag som är dålig på att använda dem. Tro mig eller ej men när jag påbörjade operation A så hittade jag massor med papper som jag inte visste att jag hade och dessutom inte förstod varför jag köpt dem för idag gillar jag dem inte... som t ex de här två rosa papperna på det första kortet... kommer från BG, har antagligen köpt dem för att jag tyckt om dem (eller REA kanske?) men när jag "hittade" dem i min mapp tyckte jag att dem var ganska fula... nåja, två papper räckte til ca 6 kort så nu är de papperna borta. Chipboarden med flickan kommer från en korttidning, älskar dem och gissa vad glad jag blev när jag såg att en tjej på SS ville sälja sina, det är ca 20 st i en förp.

Som omväxling till de rosa papperna tog jag även fram ett blått och har gjort slut på det med... De vackra blommorna är stickers från Penny Black, väldigt bra alternativ när man inte vill stämpla och färglägga


... så nu har min papperssamling minskat med 3 papper.... jag känner mig duktig som börjat knapra på mitt lager... har si så där bara flera tusen kvar :)
Är du bra på att använda papperna du köper? Har du några tips dela GÄRNA med dig :)


Onsdagens Tips & Trix i Scrapparazzis blogg hittar du HÄR

Kram från mig och på återseende :)
Zornitsa

10 kommentarer:

 1. Jätte fina kort du gjort.

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Här är en till som har samlat på mig en massa papper. Jag hittar alltid nya som jag tycker så mycket om och köper. De gamla samlar mest damm,hi,hi. Nu har jag börjat att göra egna kuvert och då brukar jag göra dom i gamla mönsterpapper. På så sätt mindskar mitt lager. Jag tycker dina kort är väldigt fina. Bilden på det översta kortet, så fint! Ha det gott. Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Fina kort du har gjort med dina "gamla" papper.
  Jag har samma problem. Kanske skulle ta och anamma ditt förslag här och verkligen "scrappa upp" några papper i taget. Varför kommer det så mycket snygga nya papper hela tiden som man bara måste ha, det är ju därför de gamla blir liggandes!

  SvaraRadera
 4. Nej, jag är INTE bra på att använda papper. Håller just nu på att jobba mig igenom "scraps-mappen" för att känna mig lite mindre slösaktigt. Fast det är ju inte kul. Man vill ju alltid använda de senaste.

  SvaraRadera
 5. Åh så väl jag känner igen det där, nu har jag nog inte i närheten av så många papper som du, men det räcker.
  Jag att tycker att du lyckades kanonbra med dina kort!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jo visst, jag har visserligen inte så mycket ännu men jag köper på mig papper som sedan blir liggande, dessutom har jag hur mycker spill som helst. Har en liten utmaning att scrappa upp spillet också. Och när det är för litet så skall det slängas.

  SvaraRadera
 7. Väldigt smart att ta fram papper så där utan att välja, då blir man liksom tvungen att tänka lite nya banor och det är kuuul!! (men svårt)
  jag tycker att du har lyckats bra med två superfina kort!!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 8. Jättefina kort!! Jag borde hänga med på din utmaning, men jag förnekar mitt pappersmissbruk ett tag till... hahaha.

  KRAM!

  SvaraRadera
 9. Väldans smart! Skulle jag behöva göra! Gillar bilden på första kortet. Tyvärr så står visitors grejen för så jag ser inte vad det står att den är ifrån? Jättefina kort!

  Kram Camilla

  SvaraRadera